Velkommen til Essens Kropsterapi & Traumehealing

Du er her: Hjem > SE-Terapi

 

Individuel terapi

Hos Essens kropsterapi tager terapien udgangspunkt i Somatic Experiencing kendt som SE-metoden. I SE-metoden arbejder vi med at genskabe de følte fornemmelser ved at adressere disse i kroppen. At skabe kropslig forankring og forståelse for det autonome nervesystems betydning ved forløsning af en chok-/traumetilstand er udgangspunktet for terapien.

Den kropsterapeutiske tilgang, hvor vi arbejder Bottom Up og ikke Top Down gør det muligt at genskabe den fornødne fleksibilitet i det autonome nervesystem til at denne del af nervesystemet kan pendulere frit mellem dets to grene det sympatiske og det parasympatiske.

Den sympatiske del kendt for kamp eller flugtrespons og den parasympatiske del kendt for frys eller hvile-/fordøjelsesrespons giver vigtige indikatorer for hvor klienten befinder sig og skal have hjælp til forløsning.

Terapien foregår som en samtale, hvor de kropslige fornemmelser spores/ følges i kroppen og genintegreres i kroppen over tid. Vægten ligger på kroppens fornemmelser og ikke på traumehistorien. Der kan forekomme forskellige kropsøvelser, der hjælper til at få kropsfornemmelsen tilbage.

nach oben